Advertorial 't Houtens Nieuws 10-05-2017; Bleekactie moederdag en Dag van de Parodontologie

Plaatsingsdatum: 10-05-2017

 

Loopt u binnenkort ook rond met een FRISSE, STRALENDE  en GEZONDE MOND?

HOUTEN – Al ruim 10 jaar zorgen de mondhygiënisten van ‘Praktijk voor Mondhygiëne Schonauwen’ bij een grote groep mensen uit Houten dat zij met een gezond, fris en stralend gebit door het leven kunnen gaan. “Het is erg belangrijk om je eigen tanden en kiezen zo lang mogelijk te behouden, een heel leven lang” zegt eigenaar Moniek Hamerslag- Tooten. “Te vaak blijven mensen onnodig lang met problemen in hun mond rondlopen. Wij kunnen daarbij helpen.”

Mensen hebben vaak last van bloedend tandvlees, maar het doet geen pijn en raakt hieraan gewend. Ook heeft men snel gaatjes in het gebit; vooral kinderen hebben dit steeds vaker. Men heeft het druk en vindt het lastig om tijd te maken om het gebit consequent te verzorgen. Er is een ruim scala aan mondverzorgingsproducten, echter weet men niet welke producten goed voor hen zijn. Sommige producten kunnen bij verkeerd gebruik blijvende schade geven aan het gebit. Na-poetsen bij kinderen is erg belangrijk, maar wordt te weinig gedaan door ouders. Kinderen met beugels hebben extra onderhoud nodig.. Ouderen doen steeds langer met het eigen gebit. Zij hebben lastige constructies in de mond (implantaten). Extra advies ten aanzien van de reiniging is dan nodig. Ook hebben zij vaak specifieke problemen (droge mond en gaatjes op de wortels). Mensen die zelf niet in staat zijn om het gebit goed schoon te krijgen hebben ook veel baat bij onze zorg. Denk hieraan aan kwetsbare ouderen, mensen met een beperking of mensen die langdurig ziek zijn (chemotherapie, diabetes). Deze mensen behoren tot de groep die een hoger risico loopt om het gebit sneller te verliezen.

 “Wat moet je nou doen om je gebit zo lang mogelijk te behouden?” De mondhygiënist kan u advies geven ten aanzien van de juiste mondverzorgingsproducten, voeding en mondgewoonten, zij kan specifieke problemen behandelen. Een uitgebreide professionele reiniging kan  problemen voorkomen en een schoon gebit geeft u extra motivatie om goed voor u en uw gebit te blijven zorgen. Voorkomen is beter dan genezen! Hoe vaak dit zal zijn is afhankelijk van de risico’s en problematiek in uw  mond. De mondhygiënisten in de praktijk doen een uitgebreide screening en informeren u over uw persoonlijke situatie. Zijn er gebitsproblemen dan zal zij een behandelplan met u opstellen om deze aan te pakken. De mondhygiënisten in onze praktijk zijn vakkundig opgeleid en kunnen (complexe) gebitsproblemen ook zelf behandelen. Soms met ondersteuning van de tandarts.

Er wordt genoeg tijd ingepland om uw gehele gebit  aan te pakken. Dit geeft een schoon en fris gevoel! Ook goed om te weten; behandelingen bij ons worden vaak (deels) vergoed door uw (aanvullende) zorgverzekering. Behandeling van kinderen valt veelal onder de basisverzekering. Informeer even bij uw verzekeraar!

Een goed verzorgd gebit is bepalend voor een eerste indruk. Wilt u ook een frisse witte lach? Dit is ook bij ons mogelijk. Sinds kort passen wij een speciale bleek techniek toe waarbij we zonder peroxide de tanden witter maken. Behandeling vindt  plaats in het speciale bleek-ei en duurt 45 minuten. Of dit voor u geschikt is? De medewerkers in de praktijk kunnen u hierover meer vertellen. 

Wilt u graag ook wat meer te weten willen komen over uw gebit? Als u op de “DAG VAN DE PARODONTOLOGIE” op vrijdag 12 mei 201 8 een afspraak maakt krijgt u een gratis mondzorgadvies. Ook hebben wij een speciale MOEDERDAG-ACTIE. Van 10 tot en met 16 mei 2018 kunt u met korting uw tanden laten bleken. Praktijk voor Mondhygiëne Schonauwen, Boogmuur 41 A, 3991 RP  Houten, 030-6361223. praktijk@frisgebit.nl, www.frisgebit.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuws

PRAKTIJK VOOR
MONDHYGIENE
SCHONAUWEN

Boogmuur 41 A
3991 RP Houten
KVK: 30259370

T 030-636 12 23